eGüvenlik

Okul Politikamız

*Okulumuz, gelişen ihtiyaçlara göre e-güvenlik çalışmalarını düzenli olarak günceller.

*Çalışanlar ve ebeveynlerin görüş ve önerileri dikkat alınır.

*Çalışanlar ve ebeveynler, düzenli olarak bilgilendirilir.

*Çalışanlar ve ebeveynler, siber-zorbalıkla mücadele konusunda bilgilendirilir.

*Okulumuz e-güvenlik ile ilgili önleyici tedbirler alır. Muhtemel vakalarda okul idaresi e-güvenlik politikasına uygun olarak müdahale edebilir.

Dijital Cihazların Güvenliği

1. Okuldaki bilgisayarlar düzenli olarak güncellenen anti-virüs yazılımları ve güvenlik duvarı ile korunmaktadır.

2. İstenmeyen sayfa ve açılır pencereler engellenmektedir.

3. Çalışanlar ve öğrencilerimiz cihazların güvenli kullanımı konusunda bilgilendirilmektedir.

Hassas Verilerin Güvenliği

1. Öğrenme ortamı, hassas verilerin saklandığı ortamdan ayrılmıştır.

2. Çalışanlar, hassas verilerin güvenliği konusunda bilgilendirilir.

3. Hassas verilere sadece yetkili çalışanlar erişebilir.

4. Çalışanlar "güvenli şifre kullanımı" konusunda uyarılır.

Taşınabilir Cihazların Kullanımı

1. Bilgisayarlar güncel anti-virüs yazılımları ile korunmaktadır.

2. Taşınabilir cihazlar, okul bilgisayarlarında kullanılmadan önce güvenlik yazılımları ile taranmalıdır.

3. Çalışanlar hassas verilerin taşınabilir cihazlarda saklanması halinde doğabilecek risklerden sorumludur.

4. Çalışanlar, taşınabilir cihazların kaybolması ya da virüs/istenmeyen diğer yazılımların bulaşması durumunda yapılacaklar ile ilgili bilgilendirilir.

Mobil Telefonların Okulda Kullanımı

1. Kablosuz ağ ve kısıtlı internet erişimi sadece çalışanların erişimine açıktır.

2. Öğrenciler okulda mobil telefon kullanamaz.

3. Çalışanlar, öğrenciler ve ebeveynler okulda mobil telefon kullanımı konusunda bilgilendirilir.

Sosyal Ağlar ve Diğer Teknolojiler

1. Çalışanlar, okul ile ilgili içeriğin sosyal medyada kısıtlı paylaşımı konusunda bilgilendirilir.

2. Çalışanlar, ebeveynlerin yazılı izinleri olmaksızın sosyal ağlarda paylaşım yapmaz.

3. Çalışanlar, öğrenciler ve ebeveynler sosyal ağlar ve riskler konusunda bilgilendirilir.

4. Sosyal ağlarda kişisel bilgiler paylaşılmaz.

5. Öğrencilerin okul dışında sosyal ağ kullanımı ebeveynlerin sorumluluğundadır ancak ebeveynlere sosyal ağların güvenli kullanımı konusunda rehberlik edilmektedir.

6. Çalışanlar, telif haklarını koruma konusunda sorumludur.

Görüntü alınması ve Paylaşılması

1. Okul sınırları içinde görüntü alınması ve paylaşılması izine tabidir.

2. Okul içinde görüntü alınması ile ilgili uyarılar görünebilir yerlerde mevcuttur.